Over Tony

Tony werd geboren in het Verenigd Koninkrijk, in een familie waar altijd iets met hout gebeurde. Toen hij klein was, liep hij in de werkplaats rond om te helpen. Hoewel in die tijd, in de weg lopen, de betere omschrijving zou zijn.

Houtbewerken zit in Tony’s hart en nieren. Dat leidde op zijn 12de tot zijn eerste stage. Een stage waar hij vol bewondering een echte vakman observeerde, luisterde en hielp terwijl die vertelde over zijn passie.


About Tony

Het is vooral de liefde voor het verhaal van het hout dat bij Tony is blijven hangen. De wijze waarop de natuur de bomen beïnvloedt en zo een uniek patroon vormgeeft. Het eindresultaat is iets bijzonders, zowel voor het ruwe hout als het afgewerkt product waar het in verwerkt wordt.

Deze liefde bloeide uit tot een job als leraar toen Tony verhuisde naar VOP-Käsityö (Hämeenlinna, Finland) in 2003. Alhoewel in Tony’s gedachte de stage ook voor hem verderliep. Nauwlettend luisterde hij naar de studenten wanneer ze vertelden over lokale houtsoorten en ambachtelijke technieken. Soms ging hij in de uitgestrekte bossen zelf op zoek naar een echt uitzonderlijke boom. Vervolgens kapte, droogde en zaagde hij dan zijn eigen hout.

Het is in Finland ten slotte dat Tony zijn partner leerde kennen met wie hij nu al meer dan 18 jaar gelukkig samen is. In 2010 zijn ze dan samen naar België verhuisd en besliste Tony om zijn vakmanschap verder te zetten als een full-time carrière.

Vakwerk volgens jouw wensen. Uniek, geen twee zijn dezelfde.

Tony

Tony werkt inmiddels al meer dan 45 jaar met hout. Ontwerpen en bouwen van meubels, maar ook winkels en huizen renoveren. Zijn grootste passie zijn meubels van de 18de tot de 20ste eeuw, hoewel hij ook graag opdrachten voor meubels uit andere periodes uitvoert. Tony’s voorkeur gaat uit naar lokaal geproduceerd hout zoals els, esp, vogelkers, es, esdoorn, iep, limoen, zilverberk, lijsterbes, eiken en tropisch hardhout als dat nodig is.